Je wilt een vakantiehuisje boeken, maar het is vooral heel erg belangrijk dat het geschikt is voor kinderen? Het is natuurlijk gewoonweg een feit dat jouw vakantie pas geslaagd is, als de kinderen het naar hun zin hebben. Is het vakantiehuisjes niet handig voor kinderen, dan slapen ze minder goed of er is bijvoorbeeld geen ruimte om lekker te spelen. Uiteindelijk kom je dan zelf ook niet tot rust. Waar let je op als je graag een kindvriendelijk vakantiehuisje wilt?

Genoeg kindermeubeltjes is handig

Deze tip is dan eigenlijk toch vooral belangrijk voor jou als ouder. Zeker zullen de kinderen er profijt van hebben, maar het gemak is absoluut ook voor jou. Het scheelt je veel bagage in de auto en je weet zeker dat je kinderen veilig zitten en slapen. Hoe zit het met een kinderbed? Natuurlijk kun je een campingbedje meenemen, maar je bent dan wel direct kostbare bagageruimte kwijt. Handiger is een vakantiehuisje waar gewoon een bedje voor je uk klaar staat. Hetzelfde geldt voor een kinderstoel. Niet veel ouders zullen deze meenemen op vakantie, maar hoe fijn is het als je elk moment tijdens de maaltijd moet opletten of je kind niet van de stoel valt? Daarnaast is het praktisch als er een babybadje beschikbaar is en zijn er trappen, dan biedt een traphekje veel veiligheid. Heeft het vakantiehuis een verdieping en je kleintje kan zelf steeds de trap op en af, dan zit je zelf ook niet rustig.

Leuk speelgoed in de vakantiewoning

Is er speelgoed aanwezig in het vakantiehuis, laat dan je eigen auto’s, puzzels en duplo maar thuis. Hoe mooi je zoon of dochter dit thuis ook vindt, op vakantie en ergens anders is alles mooier. Ook dit scheelt natuurlijk veel ruimte in je kofferbak of in de dakkoffer. Wil je echt een vakantiehuisje dat geschikt is voor kinderen, check dan of er leuk speelgoed aanwezig is. Er zijn zelfs accommodaties met een heuse glijbaan binnen. Ga je met oudere kinderen op reis, dan is het fijn als er in het huisje wat bordspellen en stripboeken aanwezig zijn.

Speelmogelijkheden buiten

Hoe leuk het speelgoed binnen ook is, op vakantie wil je naar buiten. Je hoopt op mooi weer en dan zit je zo min mogelijk in het vakantiehuis. Heb je een plekje gevonden waar je zelfs de beschikking hebt over een eigen tuin, let dan op de veiligheid. Kunnen jonge kinderen niet weglopen? Is er geen zwembad of vijver heel dichtbij waar ze eventueel zelf heen kunnen gaan? Leuk is ook een vakantiehuisje met speeltoestellen bij het huis. Soms zijn er zelfs zandbakken, schommels en speelhuisjes waar je alleen met je eigen gezin gebruik van kunt maken. Reken maar dat jij tijdens die vakantie ook helemaal tot rust komt.

Comments are closed.