Een sollicitatiegesprek of een gewone dag op kantoor: in deze situaties is de truc om make-up aan te brengen zodat je niet te veel en niet te weinig draagt. Deze gids laat je zien hoe je subtiele en zelfverzekerde kantoormake-up aanbrengt die de hele dag door blijft zitten, zelfs in stressvolle situaties.

1. Priming – Gaat de hele (werk)dag mee

Een primer is ideaal om je huid voor te bereiden op make-up. Het voorziet je huid ook van vocht en verhoogt de duurzaamheid van je make-up.

2. Foundation – Dekking

Kies een lichtgewicht foundation voor het dagelijkse werk. Breng de foundation aan met een make-upborstel, beginnend vanuit het midden van je gezicht naar buiten toe bewegend.

3. Helderder maken – conceal

Verberg snel en gemakkelijk zichtbare lijntjes, donkere kringen en rimpels met een concealer. Gebruik de geïntegreerde applicator en blend je concealer uit met een zachte concealerborstel. Een kleurloos poeder zal je huid zichtbaar verfijnen en ook je gezichtsmake-up fixeren dankzij de lichtreflecterende eigenschappen.

4. Breng je wenkbrauwen in shape

Gebruik een wenkbrauwpotlood om eventuele gaten in de wenkbrauwen op te vullen. Belangrijk: Slijp het potlood eerst met een puntenslijper. Creëer vervolgens een natuurlijke finish met een borsteltje.

5. Houd het natuurlijk

Ten eerste houdt een oogschaduwprimer je oogmake-up de hele werkdag op zijn plaats. Breng ten tweede een natuurlijke, matte oogschaduw aan op het gehele ooglid. Ga dan voor een matte, lichtbruine kleur op de buitenste ooghoek en in je natuurlijke crease. Breng een donkere kleur aan op het buitenste deel van je ooghoek en blend deze uit op je bovenste ooglid. Accentueer bovendien je onderste wimperlijn.
Een extra tip is om met een normaal oogschaduwpenseel een oogschaduwpuntje op het buitenste gedeelte van de ooghoek te maken. Blend het vervolgens uit op je bovenste ooglid (zonder nog meer product aan te brengen) met een speciale borstel.

6. Open en zelfverzekerde ogen

Voor expressieve ogen breng je mascara aan op je onderste wimpers en vervolgens op je bovenste wimpers.

7. Accentueer subtiel je lippen

Als het om lippenstift op kantoor gaat, is een subtiele kleur het beste. Een vleugje glans geeft een mooie finish aan je lippen. Met een mooi lippotlood hoef je je geen zorgen te maken over vlekkerige lippenstift. Een lippotlood bedekt je lippen met een egale, hydraterende laag.

8. Fris en set

Krijg een frisse look met een lichte glans op je wangen. Kies een subtiele en natuurlijke blushkleur.
Als je op hectische werkdagen niet na wilt denken over je make-up, maak je look dan af met setting spray! Deze spray verhoogt de duurzaamheid en uitstraling van je make-up en is goed voor het opfrissen van je kantoormake-up gedurende de dag.

Comments are closed.