Ga je zelf een kantoor beginnen? Dan staat je veel werk te wachten. Er moet van alles ingekocht worden en natuurlijk denk je ook na over de inrichting. Wellicht is het een idee om te gaan voor een duurzame keus. Zeker als je toch nog moet beginnen met het bestellen van je spullen. Heb jij al een kantoor, maar ga je graag op de groene tour, doe ook dan je winst met onderstaande handige tips.

Kies voor planten

Groen is in. Groen is belangrijk. Steeds meer mensen ervaren hoe rustgevend en ontspannend de natuur is. Ga maar eens een half uur in een compleet betegelde tuin zitten. Daarna zet je je stoel in een tuin vol met groen. Het verschil zal duidelijk te merken zijn. Maar ja, wat heb je daaraan als je een kantoor gaat inrichten? Dat is nog wel iets anders dan met een ligstoel in een groene tuin zitten. Toch kun je ook in een kantoor genieten van de positieve uitwerking van de natuur. Zorg voor voldoende groene planten. Uiteraard zorgen ze voor meer zuurstof in de lucht, maar dat is niet het enige voordeel. De praktijk bewijst duidelijk dat mensen in een groene omgeving betere prestaties leveren. Heb je geen tijd of zin om deze planten te onderhouden, kies dan voor planten die om weinig zorg en onderhoud vragen. Of regel iemand met groene vingers die dit werk met liefde van je overneemt.

Neem gerecycled meubilair

De meubels moeten nog besteld worden in je nieuwe kantoor? Of is het kantoormeubilair hard aan vervanging toe? Overweeg dan te kiezen voor meubilair dat niet nieuw is. Gaat het om een vervanging van het meubilair en zijn je oude meubels nog geschikt voor een tweede ronde, geef ze dan deze kans. Er zijn genoeg bedrijven die de spullen graag van je overnemen.

Ga zuinig met stroom en energie om

Heb je ook weleens in een kantoor rondgelopen en verbaasde je over de verlichting? Overal waar je liep brandde de lampen. Terwijl er geen mens te bekennen was. Veel mensen gaan te achteloos om met het lichtknopje. Dit kan niet alleen aan, maar ook uit. Vraag jezelf in je kantoor af of het echt nodig is dat de verlichting brandt. Wellicht komt er op bepaalde dagen zoveel daglicht binnen, dat het niet nodig is om gebruik te maken van kunstverlichting. En ga je voor langere tijd weg uit een bepaalde ruimte in je kantoor, dan is het zeker de moeite waard om de lamp even uit te doen. Eventueel is het misschien een optie om te werken met een bewegingssensor. En wat hier heel goed bij past is: gebruik de stand-by modus van je apparaten. Die is er tenslotte niet voor niets. Werk je met meerdere medewerkers, maak hen daar dan ook attent op.

Write A Comment