Duurzaamheid is steeds belangrijker en tijdens renovaties of de constructie van nieuwe woning wordt hier dan ook ontzettend veel rekening mee gehouden. Zo is de thuisbatterij tegenwoordig aan een opmars bezig. Een thuisbatterij is namelijk de ideale manier om optimaal van groene energie te profiteren. Dankzij dit hulpmiddel moet je niet op externe leveranciers rekenen en kan je ontzettend veel geld besparen.

Wat is een thuisbatterij juist?

Zonnepanelen produceren ontzettend veel stroom, soms zelfs meer dan je eigenlijk nodig hebt. De overtollige stroom wordt normaal gezien op het openbaar elektriciteitsnetwerk geplaatst. Door voor een thuisbatterij te kiezen, kan je deze stroom echter opslagen en op bewolkte dagen of ´’s nachts gebruiken. Op deze manier haal je een optimaal rendement uit je zonne-energie en bespaar je heel wat geld. Bovendien kan een thuisbatterij ook energie van het elektriciteitsnetwerk opslagen. Je kan tijdens de daluren energie bewaren en deze goedkope energie vervolgens tijdens de piekuren gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij

Een thuisbatterij brengt heel wat interessante voordelen met zich mee. Zo bespaar je met een thuisbatterij eerst en vooral heel wat geld. Gemiddeld wordt gesteld dat je winst wel tot 400 euro per jaar kan oplopen. Verder is een thuisbatterij een duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste Nederlanders slechts 30% van hun zonne-energie gebruiken en dat bijna 70% op het openbaar netwerk geplaatst wordt. Met een thuisbatterij kan je echter tot 75% van de opgewekte energie zelf gebruikten.

Verschillende soorten thuisbatterijen

Er bestaan drie verschillende soorten thuisbatterijen. De goedkoopste optie is de loodzuurbatterij. Deze batterij heeft een vrij hoog vermogen, maar is erg groot en zwaar. Verder heb je ook lithium ion batterijen. Deze batterijen staan bekend om hun grote inhoud en het lichte gewicht. Het nadeel van deze soort is echter dat deze batterijen vrij gevoelig voor hitte zijn. Ten slotte kan je ook voor de milieuvriendelijke zoutwaterbatterijen kiezen. Deze batterijen zijn ontzettend veilig en onderhoudsarm. Ze hebben echter moeite met piekstromen en nemen redelijk veel plek in beslag.

Waar moet je op letten tijdens het aankopen van een thuisbatterij

Tijdens het aankopen van een thuisbatterij moet je met verschillende elementen rekening houden. Eerst en vooral moet je natuurlijk naar de kwaliteit van de batterij kijken. Door te kiezen voor een thuisbatterij van een A-merk, ben je zeker van een hoog rendement en voldoende winst. Verder moet je ook met de grootte rekening houden. Denk goed na over de plek waar je de thuisbatterij gaat plaatsen en meet de ruimte exact op. Ten slotte is ook de prijs doorslaggevend. De verhouding tussen de prijs en de opslagcapaciteit moet interessant en correct zijn.

Comments are closed.