Witgoed is over het algemeen niet heel goedkoop. Heb je een wasmachine, vriezer of droger nodig, dan moet je vaak redelijk diep in de buidel tasten. Heb je dan ook een goed apparaat in huis, wees er zuinig op. Maak gebruik van onze handige tips en je zult zien dat je witgoed apparaat lang meegaat.

Wasmachine vraagt om onderhoud

Aan de ene kant verwacht je het misschien niet. Je doet de vuile was in de trommel, maar alles komt er schoon uit. Het vieze water wordt afgevoerd, dus ja, de wasmachine zelf blijft dan toch uiteindelijk ook schoon? Aan de ene kant is dat zeker waar, maar aan de andere kant vraagt een wasmachine absoluut om onderhoud. En moet hij zeker ook met een bepaalde regelmaat worden schoongemaakt. Eigenlijk begint het onderhoud al meteen als je de wasmachine koopt. Voordat je de was erin doet en op de stopknop drukt, pak je eerst het instructieboekje erbij. Lees het goed door. Het is handig om te weten wat jouw apparaat zoal niet kan doen, maar je leest hier ook welk onderhoud nodig is.

Zorg goed voor je wasmachine

Er zijn van die dingen waar wasmachines niet blij van worden. Doe jij het net even anders, dus zoals het wel moet, dan zal je machine langer met plezier voor je draaien. Gebruik in ieder geval nooit teveel wasmiddel. Ook al denk je misschien dat extra vuile was dan beter schoon wordt, dat is absoluut niet het geval. Het is slecht voor je machine en ook voor het milieu. Was verder nooit kouder dan op 30 graden. Onder deze temperatuur lost het wasmiddel minder goed op. Was zeker heel regelmatig op hogere temperaturen. Houd jij van lekker snel en hoog centrifugeren? Dan hoeft de was tenminste minder lang in de droogtrommel. Toch is dit iets waar je mee moet uitkijken. Hoe hoger de snelheid, hoe harder de was in de gaatjes van de trommel gaat. Dit zorgt voor een snellere slijtage. Gebruik tenslotte liever geen wasdroger. Dit is niet goed voor je wasmachine.

Na het wassen

Is de was schoon en heb je alles eruit gehaald? Sluit de deur van je wasmachine dan niet. Het is beter om het deurtje op een kier te laten staan. Het vocht kan dan goed weg en je voorkomt schimmel en vieze geurtjes. Hoe je echter ook je best doet, soms merk je toch dat de was niet lekker fris uit de machine komt. Was je bijna altijd op lage temperaturen, dan kan vetluis goed de oorzaak zijn. Bij lage temperaturen worden zeepresten namelijk niet goed verwijderd. Dit kan dan op de was overslaan. Was daarom af en toe op 90 graden. Je weet dan zeker dat alle zeepresten goed weg zijn.

Comments are closed.