Het leven wordt alsmaar duurder. Huizenprijzen die de pan uit rijzen, supermarkten die hun prijzen omhoog gooien: we kennen het allemaal. Aangezien het dagelijks leven zo duur wordt, is het verstandig om wat beter op je geld te laten en wat verstandiger met je budget om te gaan. Hieronder staan daarom enkele tips opgesomd, zodat jij voortaan verstandiger met je geld omgaat. Succes gegarandeerd!

Zet je inkomsten en uitkomsten op een papier

Veel mensen hebben geen idee hoeveel er per maand binnenkomt en hoeveel geld er de deur uitvliegt. Het is daarom handig om nou eens per categorie (boodschappen, kleding, uitjes etc.) op papier te zetten hoeveel geld je er precies aan uitgeeft. Zo krijg je inzicht en kom je vaak tot interessante inzichten (dat je bijvoorbeeld voor meer dan 200 euro per maand eten bestelt). Dit helpt bij het besparen van geld, omdat je vaak schokkende ontdekkingen doet!

Check de aanbiedingen

Veel mensen kiezen pas op de dag zelf wat ze gaan eten in de avond. Dit is niet heel handig: zo ga je waarschijnlijk vaker naar de supermarkt, en is de kans groot dat je je laat verleiden door ongezonde producten die je eigenlijk niet nodig hebt. Dit zijn allemaal manieren waarop je onnodig geld uitgeeft. Je kan beter van tevoren een weekmenu maken, gebaseerd op de aanbiedingen, en slechts twee keer per week de supermarkt te bezoeken. Zo is de kans op miskopen veel kleiner!

Pak vaker de fiets in plaats van de auto

Als het regent is het enorm fijn om een auto te hebben. Dankzij het dak word je lekker niet nat, terwijl je op de fiets kletsnat zou zijn geworden. Helaas is het ook een stuk duurder om met de auto te gaan, aangezien de benzineprijzen niet mals zijn. Het is ook beter voor je gezondheid om in plaats van de auto, de fiets te pakken. Zo beweeg je ook nog eens meer dan wanneer je enkel achter het stuur in de auto zit. Dat is nog eens mooi meegenomen, twee vliegen in één klap!

Boek vliegtickets via Skyscanner.nl

Iedereen wil op vakantie. Het waren zware jaren, en eventjes stoom afblazen op een tropisch oord is iets waar veel mensen naar snakken. Logisch. Maar, dan wil je dit wel voor de beste prijs. Een manier om vliegtickets te kunnen vergelijken is via de website Skyscanner.nl. Hier kan je intypen naar welke vakantiebestemming je wil vertrekken en rond welke data. Vervolgens berekent Skyscanner welke vlucht het goedkoopst is (waarschijnlijk een vlucht met overstap). Op deze manier kan jij goed overzicht bewaren!

Comments are closed.