Positief in het leven staan is een echte kunst die zeker niet iedereen onder de knie heeft. De ene persoon is nu eenmaal een stukje positiever ingesteld als de andere. Dat betekent echter niet dat het hopeloos is. Leren positiever en gelukkiger in het leven staan is absoluut mogelijk. Maar hoe doe je dat? Hoe pak je het aan om positief te leren denken? Hoe maak je van jouw lifestyle een positieve flow? Enkele tips!

Hoe denk je momenteel?

Eerst en vooral heb je concreet bewijs nodig over hoe je gedachten op dit eigenste moment zijn. Een goede manier om dat te doen is om een soort gedachtendagboek bij te houden. Verlies je jezelf even in een gedachte? Schrijf het dan op. Zo kan je aan het eind van de week eens rustig nagaan of je positief of negatief denkt. Bovendien is dit ook een uitstekende manier om je bewust te worden van jouw gedachtes en om je vooruitgang te meten.

Lach!

Lachen is gezond en humor is één van die dingen die een enorme positieve kracht in zich dragen. Er is een huizenhoog verschil tussen mensen die de humor van een vervelende gebeurtenis vinden en mensen die slechts frustratie vinden. Gebruik humor dan ook in dergelijke situaties. Tracht de grap in elke negatieve ervaring te zoeken. Lukt dat niet meteen? Dan ken je ongetwijfeld wel iemand die daarbij kan helpen.

Zoek positief nieuws

Het is een alom geweten dat je op het nieuws voornamelijk negatieve zaken zult zien. Zeker in de beginperiode kan het dan ook een idee zijn om uitgesproken negatief nieuws aan de kant te laten liggen. Ga liever op zoek naar positieve nieuwsverhalen. Deze zijn er ook in grote mate maar krijgen vaak net iets minder aandacht. Het goede in de wereld zien is een uitstekende manier om positief te denken.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Mensen die wat slechter in hun vel zitten en het allemaal niet zo positief inzien zijn ook vaak ontzettend empathische mensen. Het probleem daarmee is dat je dan de neiging hebt om hooi van anderen op je vork te nemen. Dat is goed als het problemen zijn die vlot op te lossen vallen. Dat is minder als dat niet het geval is. Een luisterend oor bieden hoeft niet te betekenen dat je met hun problemen gaat slapen. Bovendien moet je ook niet verwachten dat je al je eigen problemen direct op kunt lossen. Te veel ineens aanpakken jaagt je stress de hoogte in en zorgt er dus ook voor dat je je niet goed in je vel voelt. Stap per stap is vaak beter!

Comments are closed.